Startup pintaa syvemmältä: Käytännön kokemuksia

Pohdimme toimistollamme viestintäkanavia ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia. Käytössämme ovat podcastit, blogi ja ne tyypillisimmät somet. Jokaisessa aihetta raapaistaan yleensä yhden postauksen verran ja näkökulmaa joudutaan rajaamaan, jotta teksti mahtuisi kyseiselle foorumille soveliaisiin mittasuhteisiin. Eri kanavissa puhutaan milloin mistäkin.

Mitä jos pureutuisimme syksyn aikana yhteen teemaan oikein kunnolla? Ottaisimme aiheen, josta monella leonidaslaisella on kokemusta ja johon jokaiselle on työnkuvansa kautta muodostunut oma, uniikki näkökulma. Mukavinta olisi esitellä jotakin konkreettista ja päästää ääneen muitakin, kuin meidän väkeämme. Aiheen ajankohtaisuus olisi plussaa.

Se olikin yllättävän selkeä valinta: startupit. Ohjelmistoprojekteja tahkoavan yrityksen silmin startup on monestakin näkökulmasta uniikki ilmiö. Jo pitkään muodissa olleesta aiheesta ei ole tarkoitus lähteä teoretisoimaan, vaan aiomme avata käytännön kokemuksia meidän ja erilaisten startupien välisestä yhteistyöstä.

Aiomme avata käytännön kokemuksia meidän ja erilaisten startupien välisestä yhteistyöstä.

Seuraavan parin kuukauden aikana esittelemme siis startup-henkisiä projekteja ja hankkeita monesta eri vinkkelistä. Podcasteissa aiheen tiimoilta vierailee useampikin Leonidaksen yhteistyökumppani, mm. SkillzzUpin Kimmo Kumpulainen, TalentAdoren Joni Latvala sekä Raha-automaattiyhdistyksen Innovation & Future Labin Kimmo Koskinen. Luvassa on kurkistuksia erilaisten startupien toimintaan ja innovaatioiden tuotekehitykseen: epäilemättä melkoisia oppitunteja.

Podcasteissa aiheen tiimoilta vierailee useampikin Leonidaksen yhteistyökumppani.

Blogissa esittelemme sanoin ja kuvin Leonidaksen startup-kokemuksia. Mitkä ovat niiden erityispiirteet? Mistä lähdettiin liikkeelle, millä menetelmillä edettiin, mihin päädyttiin? Retrospektiossa tulevat olemaan onnistumiset, opiksi otetut ja kaikki hyödyllinen niiden väliltä; näkökulmia löytyy palvelumuotoilusta projektimalleihin, teknisestä toteutuksesta designiin – liiketoiminnan muita osa-alueita unohtamatta.

Ensimmäisenä ääneen pääsee Kimmo Kumpulainen, jonka SkillzzUp-työkalu on suomalaisten opettajien kehittämä menetelmä oppimisen arviointiin käyttäjäystävällisellä ja modernilla tavalla. Kimmon podcast nauhoitetaan jo tämän viikon perjantaina, stay tuned!