Tekstiviestien lähetys Leonidas SMS Gatewayn avulla

Olemme käyttäneet järjestelmissämme tekstiviestien lähettämiseen kahta eri palvelua, Nexmoa ja Twiliota. Vuonna 2018 voimaan tulevan GDPR:n myötä aloimme miettimään SMS-ratkaisuamme. Mitä jos palveluntarjoaja ei olekaan GDPR-yhteensopiva tai tietojen tallennus ei ole riittävän läpinäkyvää meidän suuntaamme? Jotta voisimme vaihtaa SMS-palveluntarjoajaa meidän täytyisi myös poistaa koodissa olevat riippuvuudet tiettyyn palveluntarjoajaan.

Näistä lähtökohdista rakensimme Leonidas SMS Gatewayn, jonka avulla SMS-palveluntarjoajaa voi vaihtaa vähemmällä työllä sekä tuottaa laskutukselle tietoa eri järjestelmien lähettämistä tekstiviestimääristä. Jotta muutkin voisivat hyötyä tästä universaalin ongelman ratkaisusta, päätimme julkaista SMS Gatewayn avoimen lähdekoodin MIT-lisenssin alla. SMS Gatewayn lähdekoodi löytyy Githubista.

Tutkittuamme SMS-vaihtoehtoja päädyimme LINK Mobilityn (ent. Labyrintti) käyttäjiksi. SMS Gateway tarjoaa tuen LINK Mobilitylle, ja uusia palveluntarjoajia voi lisätä backends-hakemiston alle. Samasta hakemistosta löytyy myös mock-toteutus, jota vasten gatewayta voi testata.

SMS Gatewayn saa pystyyn Dockerilla, ja konfiguroinnin jälkeen tekstiviestejä voi lähettää REST-rajapinnan kautta. Rajapinta tarjoaa myös käyttäjä- ja metriikkapalvelut (Prometheus-metriikat tuettuna).

Ajamme SMS Gatewayta tuotannossa Kontenan avulla, ja kehitämme tekstiviestiominaisuuksia tarpeiden mukaan. Jos tarvitset apua gatewayn käyttöönotossa tai jatkokehittämisessä, niin ota meihin yhteyttä.

 

 

Harri Lammi

I’m interested in the possibilities of the modern web. The speed of development and massive opportunities are breathtaking. I enjoy the results every day - great services, tons of free information, connections with other people. It’s fascinating to live in this era of digitalization. On the other hand I see a lot of potential there’s yet to be tapped. Enterprises should streamline their services by bringing together backend systems and great user experience. If there's a business idea that needs to fly or a pain waiting to be cured, let's work together!