Suomen 360-videopioneerit tarjoavat sisällöntuotannon ja VR-soittimen täyden palvelun paketissa

Virtuaalitodellisuuslaseilla katseltava 360-video on uusi ja vaikuttava muoto toteuttaa tarinoita, viestintää ja elämyksiä. Elokuvallista virtuaalitodellisuutta tuottava tuotantoyhtiö Rakka Creative ja Leonidas 360 Playerin kehittänyt ohjelmistotalo Leonidas tarjoavat niin kovatasoisen VR-combon, että vastaavaa ei Suomesta löydy.

Rakka Creativen ydinosaamista ovat teknisesti laadukkaat 360-videot, joiden juju on tarinallinen ja alusta loppuun mietitty sisällöntuotanto. Rakalta voi tilata videon, mutta lopputuloksena saa elämyksellisen 360-kameratekniikalla toteutetun tarinan, joka imaisee mukaansa ja saa katsojansa täyden huomion.

”Elokuvallisella kerronnalla ja virtuaalitodellisuudella voidaan tarjota elämyksiä, kokemuksia, paikkoja ja rooleja, joihin ei ole ennen pystytty. Tarjoamme katsojalle teleportaatiota lähentelevän kokemuksen, ja kun katsoja viedään muualle ajassa tai paikassa, silloin videon viestiinkin paneutuu ja uppoutuu enemmän”, kertoo Rakka Creativen toimitusjohtaja Ilmari Huttu-Hiltunen.

VR-teknologiaratkaisujen hyödyntämiseen miljoona euroa panostava ohjelmistotalo Leonidas on kehittänyt oman 360 Playerin – soittimen, jonka avulla videoiden näyttäminen jopa ensikertalaisille on näppärää esimerkiksi ruuhkaisilla messuilla.

”Leonidaksen nopeus ja analyyttisyys yhdistettynä Rakka Creativen vahvaan näkemykseen tarinankerronnasta luo ainutlaatuista arvoa asiakkaallemme. Yhteistyömme on uniikki kombo, jossa sisältö ja teknologia tanssivat keskenään. Teemme yhdessä merkityksellisiä asioita ja pystymme joustavasti reagoimaan asiakkaamme tarpeisiin”, sanoo Leonidaksen toimitusjohtaja Kari Peltola.

Tarina + tuotanto + 360 Player + katselulasit + analytiikka

Rakka Creativen ja Leonidaksen yhteistyö on kahden alan pioneerin liitto, jonka tarjoama täyden palvelun paketti tuo lisäarvoa asiakkaalle. Rakan sisältösuunnittelun ja tuotannon jälkeen Leonidas tarjoaa 360-videon jakelun, asiakkaalle räätälöidyn 360 Playerin helppoa katselua varten, VR-laseja tarpeen mukaan sekä analytiikan, miten paljon tai pitkään videota on katseltu. Avaimet käteen -paketin voi tilata oman käsikirjoituksen mukaan toteutettuna tai ideasta valmiiksi tuotteeksi asti työstettynä.

”Teknologia on paljon valmiimpaa kuin sisällöntuottaminen. Siksi haluammekin aina näyttää asiakkaalle, mihin kaikkeen pystymme. Parhaimmillaan VR-elämys säilyy muistissa puoli vuotta, joka muistijälkenä hakkaa niin printtimainokset kuin some-kampanjatkin. Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu 360-video helppokäyttöisen playerin kautta katsottuna on vaikuttava lanseeraustyökalu mille tahansa tuotteelle tai palvelulle”, kuvailee Leonidaksen myyntijohtaja Harri Lammi.  

”Viesti on tärkein ja me toimitamme sen perille. Esimerkiksi kun hälyisässä messuhallissa potentiaalinen asiakkaasi laittaa lasit päähänsä ja kuulokkeet korvilleen, ei mikään estä häntä keskittymästä viestiisi. VR:n avulla voit lähettää hänet kuuntelemaan viestiäsi kauniiseen luonnonmaisemaan tai leiskauttaa hänet mäkihyppyrin nokalta tehostaaksesi viestisi imua”, visionääri Ilmari Huttu-Hiltunen kuvailee.

Millaisen elämyksen sinä haluat asiakkaallesi tarjota?

Sovi kanssamme tapaaminen, niin tarjoamme elämyksellisen esittelyn VR:n mahdollisuuksista ja miten 360-video toimii tuotteesi, palvelusi tai osaamisesi lanseeraustyökaluna.

Ilmari Huttu-Hiltunen, Rakka Creative Oy

Kari Peltola & Harri Lammi, Leonidas Oy

Johanna Kalliomäki